1La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu. (Ioan 1:1-5, 14)

 

Iisus nu era doar un om trimis de Dumnezeu, El era Dumnezeu. Aceasta este cea mai importantă declarație a Noului Testament. Toate celelalte adevăruri atârnă de acest adevăr. Dacă Iisus a fost doar un om, atunci indiferent de cât de bun a fost El, viața Lui nu putea oferi decât un înlocuitor pentru un alt om. Cu toate acestea, din moment ce El a fost Dumnezeu, viața Lui a meritat mai mult decât fiecare viață umană de la creație. Într-adevăr, viața Lui valora mai mult decât suma totală a universului creat de El.

Orice compromis în legătură cu adevărul divinității lui Iisus va anula acțiunea Sa răscumpărătoare în viețile noastre. Iisus a fost Dumnezeu manifestat în trup (1 Timotei 3:16). Cu toate acestea, acest Atotputernic Dumnezeu a venit să locuiască într-un trup uman. S-a smerit pe Sine și a luat forma unui rob (Filipeni 2:7), iar umanitatea Lui L-a făcut să fie cu adevărat unul dintre noi. El a suferit aceleași ispite și presiuni pe care le suferim (Evrei 4:15). Totuși, divinitatea Lui a fost cea care i-a dat puterea de a ne salva complet (Evrei 7:25).

Nu trebuie să lăsăm niciodată ca umanitatea Lui să ne orbească de la adevărul că Dumnezeul Atotputernic Însuși a devenit prietenul nostru (Ioan 15:13-15).

Nu trebuie să lăsăm niciodată ca divinitatea Lui să ne orbească de la adevărul că El știe exact cum ne simțim, iar El are grijă profundă de noi.

Lasă ca Duhul Sfânt să îți dea o adevărată revelație a divinității și umanității Domnului nostru Iisus Hristos pe parcursul acestui nou an.