Dar toţi au strigat deodată, spunând: Ia-l pe acesta şi eliberează-ni-l pe Baraba. (Luca 23:18)

 

Ceea ce s-a întâmplat cu Baraba este o imagine a ceea ce se întâmplă când ne naștem din nou. Baraba era vinovat, Iisus era nevinovat. Iisus a suferit moartea pe care Baraba o merita, iar Baraba a fost eliberat. Și noi, de asemenea, suntem vinovați (Romani 3:23) și condamnați la moarte (Romani 6:23), și cu toate astea Iisus a suferit pedeapsa ca noi să putem fi eliberați (2 Corinteni 5:21). La fel cum Baraba nu a cerut această înlocuire, „Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi, în aceea că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8)

Moartea lui Iisus l-a eliberat pe Baraba, dar el a trebuit să aleagă între a accepta această libertate nouă sau a continua în felul său egoist, urmând să fie din nou sub judecata Romei. În același mod și noi am fost eliberați prin moartea înlocuitoare a lui Iisus, dar trebuie să alegem dacă ne acceptăm libertatea punându-ne credința în El și predându-ne viețile Lui.

Ca și creștini, trebuie să dezvoltăm o conștientizare continuă că viața noastră nu este a noastră. Nu avem libertatea de a face așa cum ne dorim; avem libertatea de a iubi, a sluji și a ne închina lui Dumnezeu prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Ar trebui să ne prezentăm trupurile ca jertfe vii lui Dumnezeu, recunoscând că aceasta este doar datoria noastră rezonabilă față de Cel care Și-a dat viața pentru noi (Romani 12:1).

Domnia lui Iisus ar trebui să fie factorul determinant în fiecare acțiune din viața ta de azi (Romani 14:7-10). Fiecare gând, cuvânt și faptă ar trebui să treacă testul: „Este ceea ce vrea Iisus?” Aceasta este cheia pentru a avea o zi minunată!