• Post category:Articole

Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, iar guvernarea va sta pe umerii Săi! Va fi numit: «Sfetnic minunat, Dumnezeu puternic, Tată veşnic, Prinţ al păcii.» (Isaia 9:6)

Cea mai neînțeleasă persoană care a trăit pe pământ este cea care continuă să fie obiectul cercetărilor, analizelor, dezbaterii, speculației, examinării și controverselor. Numele acestei persoane este Iisus Hristos. El a fost creditat cu fondarea celei mai mari și puternice religii din lume. Mulți Îl văd ca un profet, iar alții Îl văd ca un eretic, un revoluționar, un martir; alții Îl văd ca un produs al imaginației creative a unor locuitori galileeni din Orientul Mijlociu.

După 2000 de ani de la lucrarea Sa pământească, Iisus continuă să fie o dilemă și o sursă de confuzie și discuții. De ce este acest Iisus un obiect de interes istoric și contemporan? Am putea spune că se datorează concluziilor omului despre El care continuă să intre în conflict cu caracterul, mesajul, metodele, prioritățile, filozofia și concentrarea Lui. Pur și simplu, El refuză să se încadreze în formele și percepțiile etichetate de generațiile succesoare.

 • Musulmanii Îl înțeleg greșit, și Îl consideră ca fiind un altul dintr-o linie de profeți, care a fost un mare învățător, un om bun și un mare profet, dar care a eșuat și nu a reușit să livreze omenirii lucrarea finalizată de mântuire.
 • Hindușii Îl înțeleg greșit, și Îl consideră ca fiind un bun învățător, un om bun, și doar o altă zeitate care să se adauge pe lista lor de zei pentru a oferi un serviciu în nevoia lor de securitate spirituală.
 • Ateiștii, agnosticii și umaniștii Îl văd ca pe un simplu om, o figură istorică, pe care un grup de oameni îndrumați greșit L-au transformat într-un dumnezeu și un obiect de cult. Ei recunosc că Iisus a existat, dar neagă oricare dintre minunile Lui, precum și pretinderea Lui la divinitate.
 • Mass-media, oamenii de știință și seculariștii Îl văd ca o partidă corectă pentru investigații și critici. Îl recunosc ca subiect interesant pentru argumente, teorii, discuții și dezbateri, în timp ce ignoră pretențiile divine și pun la îndoială validitatea, integritatea și, uneori, chiar existența Lui.
 • Creștinii L-au înțeles greșit, și L-au considerat ca fiind întemeietorul unei religii; și au transformat învățăturile și metodele Sale în obiceiuri, și activitățile Sale în ritualuri.

Și totuși, un simplu studiu și o simplă revizuire a mesajului și a priorității Sale dezvăluie că Iisus a avut un singur mesaj, un singur mandat și o singură misiune – întoarcerea Împărăției Cerurilor pe pământ. El a venit pe pământ pentru a readuce omenirea la o aliniere adecvată și o relație potrivită cu Dumnezeul Atotputernic. El a fost însărcinat să readucă guvernul lui Dumnezeu oamenilor.

Prioritatea Sa în ceea ce spunea a fost promovarea unei „Împărății a Cerurilor” pe pământ. Prima declarație publică a misiunii și a mandatului Său pe pământ, așa cum a fost consemnat de ucenicul Său, Matei, a fost: „De atunci, Iisus a început să predice: «Pocăiți-vă, pentru că Împărăția cerurilor este aproape.» (Matei 4:17). Această concentrare a fost cauza conflictului Său cu liderii religioși din zilele Lui, care se așteptau ca Mesia să fie un lider militar-religios desemnat să elibereze „copiii lui Israel” de sub asuprirea romană și să restabilească o reînnoire națională a gloriei Israelului.

Acest conflict a dus la respingerea Lui de comunitatea Sa evreiască și îmbrățișat de lumea păgână (neamuri), care L-a transformat în catalizatorul unei religii mondiale pe care nu a promovat-o niciodată. Așa că, și astăzi, El continuă să fie o enigmă.

Iisus nu a venit în lume pentru a stabili o Împărăție Iudaică pământească care urma să răstoarne Imperiul Roman; nici nu a venit pentru a stabili o nouă ordine religioasă. Contrar crezului popular, El a venit să desființeze religia și să readucă omenirea la misiunea sa inițială – iar aceasta a fost să stăpânească pământul așa cum Dumnezeu stăpânește cerurile.

Prin însăși cuvintele Lui, Iisus spune despre însărcinarea Sa pe pământ:

Dar El le-a zis: „Trebuie să vestesc Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu şi altor cetăţi, fiindcă pentru aceasta am fost trimis.” (Luca 4:43)

 

Iisus dă declarația Sa misionară lumii, și aceasta avea să proclame că Împărăția lui Dumnezeu era aici. Împărăția lui Dumnezeu a fost singurul mesaj pe care El l-a propovăduit și a fost mesajul principal al apostolilor în Cuvântul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, acesta este cel mai rar predicat și foarte greșit mesaj proclamat în lumea de azi; însă el trebuie redescoperit dacă vrem să ne reconectăm la scopul și planul Creatorului pentru întreaga omenire.

Lumea de astăzi este în haos, terorism și tulburări globale care afectează societățile noastre. Răspunsul la toate problemele care năpăstuiește lumea noastră astăzi este lipsa guvernării lui Dumnezeu. Lumea noastră și sistemele sale nu au răspunsuri durabile la problemele generației noastre. Problema este că ne-am tot uitat la guvernele greșite.

Ia în considerare acest pasaj al Scripturii:

 

Chiar şi creaţia aşteaptă cu nerăbdare manifestarea fiilor lui Dumnezeu, (Romani 8:19)

Întreaga creație așteaptă manifestarea fiilor lui Dumnezeu. Lumea așteaptă cu nerăbdare ca stăpânitorii și conducătorii de drept ai acestei planete să se reveleze într-un final, și să guverneze această creație cu dreptate. Într-un sens, problema cu care ne confruntăm astăzi este deoarece fiii lui Dumnezeu nu se manifestă pe tărâmul pământului. Împărăția lui Dumnezeu ne învață despre adevărata noastră natură și poziția de drept pe pământ ca fii ai lui Dumnezeu.

Dumnezeu ne-a dat Duhul Sfânt pentru a ne conduce la destinația și scopul nostru. Prin îndrumarea Duhului Sfânt, acum putem avea cerul pe pământ. El ne-a fost dat ca o extensie a lui Dumnezeu pe pământ și, conform Scripturilor, El trăiește în noi. Prin prezența Lui în noi, El este interesat în a împlini numai voia lui Dumnezeu. El ne amintește de tot ce a făcut și a spus Iisus, astfel încât să putem urmări cu exactitate instrucțiunile Regelui nostru. Iisus a demonstrat Împărăția și a vorbit despre Împărăție, lăsând însărcinarea ucenicilor Lui de a manifesta cuvintele Sale. Prin urmare, Duhul Sfânt nu are altă opțiune decât să manifeste doar cuvintele lui Iisus care sunt principii puternice ale Împărăției lui Dumnezeu.

Este imposibil să știi mesajul Împărăției și să umbli fără putere. Această Împărăție pe care a predicat-o Iisus este plină de putere, minuni, vindecare, izbăvire și manifestări supranaturale. În următoarele 365 zile de devoționale, începând de mâine (cât și articolele care vor urma pe parcurs), te invit să ai parte de o descoperire a guvernării lui Dumnezeu și a tuturor beneficiilor de a fi cetățean al Împărăției lui Dumnezeu. De asemenea, te invit să iei parte la o prezentare a trăirii în Împărăție, care-și  autorizează cetățenii să trăiască viața la maxim și să revină la misiunea și mandatul lor inițial, care a fost livrat omenirii la început. Ai fost creat nu doar pentru a exista, ci pentru a trăi o viață împlinită și de a îndeplini scopul pentru care Dumnezeu te-a creat de a-l îndeplini.

This Post Has 4 Comments

 1. DAN DUMITRANA

  AMIN ! AMIN !

 2. DAN DUMITRANA

  MARANATHA ! AMIN !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.