21Şi ea s-a suit şi l-a culcat pe patul omului lui Dumnezeu şi a închis uşa după el şi a ieşit. (2 Împărați 4:8-37)

 

Femeia din această poveste a avut inimă pentru Dumnezeu și l-a binecuvântat ​​pe Elisei, așa că, după ani buni în care a fost stearpă, Dumnezeu i-a dat un fiu. Apoi, într-o zi, fiul ei mic a murit printr-o moarte tragică. Poate te-ai confruntat cu destul de multe tragedii încât să știi cum se simțea. Ce faci într-o criză de genul?

Din păcate, majoritatea dintre noi tind să hrănească răul și problemele. Ne îngăduim durerea și repetăm ​​mereu nenorocirea în mintea noastră. Nu-i dăm drumul și nu ne aruncăm grija și durerea asupra Domnului (1 Petru 5:7). Am devenit dominați de suferința noastră. Dar această mamă și-a dus fiul mort în camera omului lui Dumnezeu și l-a lăsat acolo. A închis ușa. Ea l-a pus în mâinile Celui care i-l dăduse. Este greu de făcut! Dar stând acolo doar ținându-l nu ar fi schimbat nimic. Ea a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a continua să primească minuni de la Dumnezeu: ea a avut încredere doar în El și a mers să-l aducă pe profetul Său.

Când Elisei a văzut-o, el a întrebat daca ea este bine, soțul ei și fiul ei. Ea a răspuns: „Este bine.” Aceasta-i extraordinar. Ea a refuzat să lase durerea să o înghită, pentru că nu a acceptat-o ​​ca fiind definitivă. Credința ei în Dumnezeu i-a oferit o perspectivă diferită asupra problemei sale. Nu a negat faptele; ea a trăit în realitatea că Dumnezeu poate schimba faptele.

Elisei a venit la ea acasă și i-a înviat băiatul din morți, pentru că această femeie a închis ușa moarții și mâhnirii, și și-a eliberat credința într-un Dumnezeu care dă viață. Ai închis ușa asupra durerii și problemelor tale, oferindu-i-le Domnului? Rostești cuvinte de încredere în El pentru a vindeca și pentru a izbăvi? Tot ce trebuie să faci este să cercetezi Cuvântul Său pentru a vedea tot ce a promis și ce vrea să îți dea. Crede-L și ai încredere în El. Doar închide ușa și mergi prin credință.