12Şi, din cauză că se va înmulţi nelegiuirea, dragostea celor mai mulţi se va răci; (Matei 24:1-13)

 

Am trecut prin câteva perioade de încercare în Vietnam. În afară de presiunile pe care orice soldat le experimentează în război, mă luptam un alt fel de război. Trăisem o viață foarte retrasă și dintr-o dată m-am aruncat în mijlocul unei lumi plină de tentație și de păcat, de care nu am știut vreodată să existe. Nelegiuirea a abundat cu adevărat.

Deși situația mea a fost tot timpul la un nivel scăzut, dragostea mea pentru Iisus a fost la un nivel record. Abundența nelegiuirii nu trebuie să facă ca dragostea noastră pentru Domnul să se răcească. Am fost condus mai aproape de El din cauza alegerilor pe care le-am făcut. În orice situație, am ales să-L urmez pe El  în locul firii mele.

Într-o noapte, în timp ce mă aflam în paza buncărului, tremuram din cauza frigului. Eram umed și rece până la os. Imediat ce tura mea s-a încheiat, am intrat în buncăr, m-am înfășurat într-o pătură și am început să simt cum căldura se întoarce în corpul meu. Era un sentiment minunat pe care încă mi-l mai amintesc.

De asemenea, îmi amintesc că m-am rugat ceva. Am comparat frigul cu păcatul care era în jurul meu. Fără protecție, pe oricine îl apuca frigul, dar dacă Domnul mă învăluia în dragostea Lui ca și cum eram înfășurat în acea pătură, știam că voi reuși.

Nelegiuirea trimite astăzi un fior prin societatea noastră, ca niciodată. Neprotejat, dragostea ta pentru Domnul se va răci, dar aceasta nu trebuie să se întâmple. Te poți îmbrăca în funcție de vreme. Un pic de timp suplimentar în brațele Domnului îți va încălzi inima astfel încât, în ​​loc ca dragostea ta să se răcească, dragostea Lui din tine să topească inimile împietrite ale celor din jurul tău.