10Te rog, să îi facem o cămăruță pe zid; și să îi punem acolo un pat și o masă și un scaun și un sfeșnic; și va fi, când vine la noi, că se va abate pe acolo. (2 Împărați 4:8-37)

 

Iisus a învățat că puterea producătoare de minuni a lui Dumnezeu curge prin cei care oferă (Luca 6:38), și există multe exemple de felul acesta în Vechiul Testament. Această istorisire din 2 Împărați este una dintre cele mai mari minuni consemnate în Biblie. Oricărui credincios i-ar plăcea să vadă puterea lui Dumnezeu expusă așa în viața lor! Cu toate acestea, minunile nu se întâmplă doar așa; există motive pentru care unii le primesc, iar alții nu.

Dacă ar ține doar de Dumnezeu, cu toții am experimenta minuni. El iubește fiecare persoană și extinde harul Său tuturor. Motivul pentru care puțini oameni experimentează puterea Sa miraculoasă este pentru că puțini cooperează cu El. Electricitatea nu curge prin lemn și miracolele nu curg prin inimile și mințile care sunt întărite față Dumnezeu și poporul Său. Miracolele curg prin viețile celor ale căror inimi sunt pe deplin ale lui Dumnezeu și pline de compasiunea Lui față de ceilalți.

Această femeie a construit o cameră suplimentară în casa ei doar pentru Elisei. El a apreciat-o și a vrut să o binecuvânteze, oferindu-i favorul regelui sau superiorului general din țară; dar ea nu a acceptat. Acest lucru spune multe. Nu l-a binecuvântat ​​pe Elisei cu scopul de a obține ceva de la Dumnezeu. Ea nu a dat ca să obțină. Motivul din spatele darului ei a fost total dezinteresat. Ea a dat fară să aștepte ceva în schimb. Aici este o lecție pentru noi toți.

Mai târziu, când Elisei a spus că Dumnezeu vrea să o binecuvânteze cu un fiu, ea a acceptat cu bucurie darul Său pentru că nu se îndoia niciodată de dragostea și credincioșia Sa. Avea o inimă pe care Iisus a numit-o „pământ bun,” iar inima ei bună a dat roade bune în viața ei.

Cum este inima ta astăzi? Faci o treabă bună pentru angajatorul tău? Te abați din drum ca să ajuți un prieten? Ești amabil cu cei care nu te tratează bine? Dumnezeu veghează, iar ceea ce dai va reveni la tine în minunile de care ai nevoie.