29Iar când l-a văzut, ea a fost tulburată de cuvintele lui și cugeta ce fel de salutare ar fi aceasta. (Luca 1:26-38)

 

Îngerul Gabriel nu i-a spus nimic negativ sau derogatoriu Mariei. El doar i-a spus să se bucure pentru că era foarte favorizată de Dumnezeu, Domnul era cu ea și era cea mai binecuvântată femeie care a trăit vreodată. Ce era atât de deranjant în privința aceasta?

Realitatea este că majoritatea dintre noi nu suntem obișnuiți să lăudăm, și suntem prea concentrați asupra greșelilor noastre. Este posibil să considerăm nepoliticos ca alții să menționeze neajunsurile noastre, dar ne putem raporta la aceasta atunci când fac asta. Lauda, în schimb, este incomodă. Ne determină să ne roșim, și când vine de la Dumnezeu poate fi înfricoșătoare! De ce?

Noi nu știm cum să ne descurcăm cu laudele, deoarece avem o imagine greșită a lui Dumnezeu. Avem tendința să-L vedem ca fiind aspru, exigent și condamnându-ne în locul Tatălui iubitor care este. Așteptăm judecată și nu milă de la El – și cu siguranță nu laudă. Biblia spune că Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8). Aceasta nu înseamnă că El trece cu vederea păcatul, dar ca și copii ai Săi, El ne iartă și ne inspiră să nu păcătuim.

La fel ca Maria, nu avem tendința de a ne vedea pe noi înșine așa cum ne vede Dumnezeu. Dacă Gabriel ar fi mustrat-o, probabil că nu ar fi fost la fel de tulburată. Ea ar fi spus: „Trebuie să fie Dumnezeu.” Dar Gabriel nu a făcut altceva decât să o laude, iar la final a primit tot ceea ce Dumnezeu avea pentru ea. Recunoaște astăzi că toți credincioșii sunt binecuvântați și foarte favorizați de Domnul – și aceasta te include și pe tine!