5Şi Avraam a zis tinerilor săi: „Rămâneţi aici cu măgarul; şi eu şi băiatul vom merge până acolo şi ne vom închina şi vom veni din nou la voi.” (Genesa 22:1-18)

 

Pentru majoritatea dintre noi, ne este greu să ne raportăm la istorisirea lui Avraam în care l-a oferit pe fiul său, Isaac, ca jertfă lui Dumnezeu. O mare parte din motiv se datorează faptului că ne imaginăm în mod incorect cât de greu trebuie să fi fost acest lucru pentru Avraam.

Un film despre acest incident îl înfățișează pe Avraam lovindu-și pumnul de un zid de piatră și strigând: „Nu, Doamne! Orice dar nu Isaac!” Îl înfățișează pe Avraam luptându-se cu Dumnezeu toată noaptea și până la urmă respectând cu râvnă cererea Lui. Dar aceasta nu este ceea ce afirmă Biblia. Nu există nici un indiciu despre nici o rezistență din partea lui Avraam. De fapt, versetul trei îl arată pe Avraam care se ridică devreme în dimineața următoare și se îndrepta spre locul jertfei. El le-a spus slujitorilor săi: „Ne vom închina și apoi ne vom întoarce la voi.” (Geneza 22:5)

În Evrei 11:19, Cuvântul lui Dumnezeu dezvăluie că Avraam credea că Dumnezeu îl va învia pe Isaac din morți. Nu l-a văzut niciodată pe Isaac mort și îngropat pentru că Dumnezeu i-a promis că îi va da o mulțime de copii prin Isaac, și Isaac nu avusese copii încă. Prin urmare, Isaac trebuia să trăiască. Avraam nu se gândea la moarte; se gândea la înviere.

La ce te gandesti? Te uiți la jertfă sau la răsplată? Ceea ce gândești va determina reacția ta la cererile lui Dumnezeu. Dacă te gândești la jertfă, credința ta în Dumnezeu se va estompa; și chiar dacă te supui, tu nu te aștepți la victorie. Dar dacă te gândești la promisiunea lui Dumnezeu, ca Avraam, vei avea credință să sacrifici orice. Alegerea este a ta, iar alegerea ta va determina dacă opui rezistență sau te bucuri.