Matei 8:14-17; Marcu 1:29-34; Luca 4:38-41

El S-a apropiat, a apucat-o de mână şi a ridicat-o. Şi febra a lăsat-o, iar ea a început să le slujească. (Marcu 1:31)

 

Cum i-a slujit soacra lui Petru pe Iisus și pe ucenicii Săi? A stat cu ei și le-a predicat? Cu siguranță nu. Totuși, uneori, oamenii cred că singurul mod prin care le putem sluji altora este să le reamintim Scripturile.

Soacra lui Petru se pare că le-a slujit servindu-i. Cuvântul „slujire” tradus  este același cuvânt care a fost tradus „diacon” de două ori în Noul Testament, și a servi, a sluji sau slujitor de opt ori. Răspunsul ei la primirea unui mare miracol a fost să le servească prânzul!

Această istorisire ar trebui să ne facă umili. Nu trebuie niciodată să disprețuim „ziua lucrurilor mici” (Zaharia 4:10). Putem să-I slujim cu putere Domnului, făcând unele dintre sarcinile pe care mulți le consideră a fi neimportante. Iisus a spus că nici măcar un pahar de apă rece dat în numele Său nu-și va pierde răsplata (Matei 10:42).

Mulți creștini așteaptă să vină slujbele importante, astfel încât să poată avea un impact mare sau să primească multă recunoștință. Între timp, ei trec peste oportunitățile mai mici de a fi un slujitor ca Iisus, în atâtea moduri diferite. Ei uită că El a spus că în Împărăția lui Dumnezeu nu ni se va oferi nici o oportunitate mare până când nu ne vom arăta credincioși în lucrurile mărunte (Luca 16:10).

Astăzi, roagă-te Domnului să-ți arate căi prin care le poți sluji altora, servindu-i în orice fel, mare sau mic.