Luca 5:1-11

4„… coborâţi-vă plasele pentru pescuire… 5voi coborî plasa.” (Luca 5:4-5)

 

Iisus tocmai ce folosise barca lui Petru pentru a le predica oamenilor, și a vrut să-l binecuvânteze pentru aceasta. De asemenea, a vrut să-i arate lui Petru cum El ar putea să-i împlinească toate nevoile. Iisus i-a spus lui Petru să-și lase năvoadele pentru a prinde. În acel moment, toți peștii din lac au început să înoate spre barca lui Petru.

Din păcate, Petru nu putea să creadă promisiunea lui Iisus din cauza faptului că a pescuit toată noaptea și nu a prins nimic. Cu siguranță nu avea cum să aibă mai mult noroc acum. Iisus a fost un predicator minunat, dar ce știa El despre pescuit? Petru era expertul acolo. El a ascultat, dar nu a făcut exact ce i-a cerut Iisus să facă. Iisus i-a spus să-și arunce plasele, și Petru a aruncat doar o plasă. El a ascultat, dar nu se aștepta la prea multe.

Drept urmare, toți peștii pe care i-a trimis Iisus pentru a umple plasele au sărit în plasa lui Petru. Plasa nu a putut să cuprindă toți peștii și a început să se rupă. Aceasta a fost cea mai mare captură din viața lui Petru, dar ar fi putut fi și mai mare! Peștii se luptau de fapt să intre în plasa lui, dar  viziunea lui a fost prea mică.

Adesea ratăm o parte din aprovizionarea lui Dumnezeu, deoarece nu îmbrățișăm viziunea lui Dumnezeu pentru viața noastră. Văduva din 2 Împărați 4:6 ar fi putut avea mai mult ulei, dar nu a mai avut vase pentru a le umple. Iosia, regele Israelului, ar fi putut distruge complet inamicii, dar nu a fost suficient de agresiv (2 Împărați 13:18-19). În același fel, adesea limităm ceea ce Dumnezeu vrea să facă pentru noi, deoarece nu îmbrățișăm pe deplin tot ceea ce El ne promite în Cuvântul Său (Psalmul 78:41).

Ce ți-a spus El să faci? Fă din toată inima și fă-ți planuri pentru rezultate mari. Credința ta determină manifestarea aprovizionării lui Dumnezeu.