14Şi Iisus, găsind un măgăruş, S-a aşezat pe el, după cum este scris: 15„Nu te teme, fiica Sionului; iată, Împăratul tău vine şezând pe mânzul unei măgăriţe.” (Ioan 12:14-15)

 

Aceasta este împlinirea lui Zaharia 9:9, iar profeția s-a împlinit până la cel mai mic detaliu. Zaharia a prorocit că Iisus nu numai că va călări un măgar, ci chiar un măgăruș sau un mânz neîmblânzit al unui măgar. El a declarat că poporul se va bucura și va striga către Mesia, care cu siguranță s-a împlinit în acea zi.

Toate cele patru Evanghelii includ o intrare triumfală, dar numai Matei consemnează o măgăriță cu un măgăruș. O explicație simplă pentru o așa-numită „contradicție” este aceea că Iisus a călărit măgărușul în timp ce celălalt măgar mergea pe lângă ei, și este posibil să-i fi călărit pe fiecare pe anumite porțiuni din drum.

Iisus nu fusese în Ierusalim de foarte mult timp și nu există nici o indicație că El făcut aranjamente anterioare cu cineva de acolo pentru a obține aceste animale. Să știi unde erau măgărița și măgărușul era o cunoaștere supranaturală care i-a fost transmisă prin Duhul Sfânt.

De asemenea, Dumnezeu a făcut un fel de minune și pentru proprietarul acestor animale, ca să fie dispus să le elibereze. Poate că a fost un adept devotat al lui Iisus, care le-a oferit cu bucurie când a aflat că Iisus este cel care le dorea. Oricum, întregul episod din viața lui Iisus a fost orchestrat miraculos de Dumnezeu.

De ce ai nevoie astăzi? În calitate de copil al lui Dumnezeu și co-moștenitor cu Iisus, toate nevoile tale au fost deja aprovizionate. La fel ca Iisus, Duhul Sfânt îți va spune unde trebuie să mergi și pe cine trebuie să vezi pentru a obține resursele de care ai nevoie pentru a îndeplini chemarea Sa din viața ta.