13Şi Anania a răspuns: „Doamne, am auzit de la mulţi despre omul acesta, câte rele a făcut sfinţilor Tăi în Ierusalim; (Fapte 9:1-22)

 

Toată lumea știe despre Saul din Tars, care a devenit ulterior apostolul Pavel. Dumnezeu l-a folosit pentru a scrie o mare parte din Noul Testament, dar cunoști persoana curajoasă pe care Dumnezeu a folosit-o pentru a-i vindeca ochii nevăzători ai lui Saul, să-i slujească botezul cu Duhul Sfânt și să-i ofere profeția pe care și-a bazat întreaga slujire? De multe ori uităm de Anne Sullivans care a influențat-o pe Helen Keller a timpului nostru; dar fără acești oameni, care nu sunt la fel de faimoși ca ucenicii lor, noi nu am avea oameni precum apostolul Pavel.

După aceast pasaj al Scripturii, Anania nu mai este menționat din nou. Din câte știm din relatarea biblică, el nu a făcut niciodată alte lucrări mărețe. Cu siguranță, el nu a făcut niciodată nimic la fel de cutremurător ca slujirea lui Saul din Tars. Cu toate acestea, Anania a trebuit să aibă mare credință în Domnul doar de a se apropia de omul care persecuta și ucidea creștini, iar el a fost o legătură vitală în lanțul de evenimente care ne-a adus unul dintre cei mai mari oameni ai lui Dumnezeu.

În timpul modern al valorilor distorsionate, am pierdut din vedere oameni precum Anania ai acestei lumi. Măsurăm succesul prin statistici reci, care adesea trec cu vederea factori precum părinții iubitori care s-au sacrificat, astfel încât copiii lor să poată avea succes, sau profesori care au depus timp și efort pentru a face diferența în viața unui elev. Din această cauză nu reușim să conștientizăm potențialul propriilor noastre fapte mărunte.

Oricine poate număra semințele într-un măr, dar numai Dumnezeu poate număra merele dintr-o sămânță. În același fel, potențialul faptelor tale ale dragostei și credinței față de ceilalți depășește înțelegerea ta. Nu lăsa să treacă ocazia de a binecuvânta pe cineva azi. Ai putea să-i slujești următorului apostol Pavel.