37Căci la Dumnezeu nimic nu va fi imposibil. (Luca 1:26-38)

 

Ce declarație. Dacă am crede aceasta în același fel în care Maria a crezut atunci când îngerul Gabriel i-a vorbit, cât de diferite ar fi viețile noastre. De la naștere suntem instruiți să ne cunoaștem limitările. „Nu poți avea asta. Nu atinge asta. Nu pune lucruri în gură. Nu poți atinge focul.” Și lista continuă. Pe măsură ce creștem, este de fapt un semn al maturității a ne recunoaște limitările și a învăța să trăim în ele. Este un fapt al vieții că există limite la orice.

Dumnezeu, în schimb, nu are limite. Când intrăm pe tărâmul puterii Sale supranaturale, trebuie să lăsăm la o parte limitele pe care le-am învățat de-a lungul anilor. Trebuie să ne reînnoim mintea cu adevărul că El nu este ca noi. El poate face orice. Avem un Dumnezeu minunat, a cărui putere este atât de mare încât nici măcar nu o putem înțelege. El a creat universul și nici măcar nu a impozitat capacitatea Lui. Cu toate acestea, de multe ori ne regăsim întrebându-ne dacă situația noastră este prea grea pentru El. Nu putem vedea cum El ne poate scoate din ea.

Domnul i-a spus lui Ieremia: „Iată, Eu sunt Domnul Dumnezeul a toată făptura; este ceva prea greu pentru Mine?” (Ieremia 32:27). Răspunsul este unul răsunător: Nu! Singurul lucru care Îl limitează pe Dumnezeu este necredința noastră. (Deuteronom 7:17)

Astăzi, onorează-L pe Dumnezeu prin a crede că nimic nu este prea greu pentru El. Cu orice te-ai confrunta, El este mai mult decât capabil și mai mult decât doritor să te ajute și să te binecuvânteze.