Matei 6:25-34; Luca 12:22-32

De aceea nu vă îngrijorați, spunând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” (Matei 6:31)

 

În acest verset, Iisus ne poruncește să nu ne facem griji și să nu fim neliniștiți de nevoile noastre materiale. Ar fi imposibil să nu ne gândim la nevoile noastre fizice. Chiar și Iisus S-a gândit la nevoia Sa de bani pentru a plăti taxele (Matei 17:24-27). Pur și simplu nu trebuie să fim preocupați de bogății sau să ne petrecem timpul îngrijorându-ne de nevoile vieții. Aceste lucruri ni se vor adăuga pe măsură ce vom căuta mai întâi Împărăția lui Dumnezeu.

Conform acestui verset, modul în care ne însușim un gând anxios este prin a-l rosti. Gândurile îndoielnice vor veni, dar nu păcătuim până când nu le întreținem și le declarăm. Rostirea acestor gânduri este o modalitate de a le întreține; prin urmare, nu rosti nici un gând anxios!

Este absolut necesar să fim atenți la ceea ce spunem. Iisus ne îndeamnă să rostim cuvinte în credință, care să se alinieze Cuvântului Său, deoarece vor urma rezultate pozitive. Dacă rostim cuvinte de îndoială, în cele din urmă le vom crede și vom avea lucrurile negative pe care aceste cuvinte le declară. Nu există cuvinte „inactive” care să nu funcționeze pentru sau împotriva noastră. Moartea sau viața stă în puterea fiecărui cuvânt pe care îl rostim (Proverbe 18:21). Cuvintele noastre pot fi arma noastră cea mai puternică pentru a elibera puterea lui Dumnezeu și a învinge diavolul, sau pot deveni o capcană a diavolului (Proverbe 6:2).

Astăzi, urmărește-ți cuvintele. Refuză să întreții orice gând de teamă, anxietate sau griji pentru orice situație cu care te confrunți. În schimb, fă un efort conștient pentru a rosti cuvintele care îți exprimă credința, încrederea și confidența în Domnul.