• Post category:Devoțional

26Şi zideşte un altar Domnului Dumnezeului tău pe vârful acestei întărituri, în felul rânduit, şi ia al doilea taur şi oferă-l ca ardere-de-tot cu lemnele aşerei, pe care o vei tăia. (Judecători 6:25-32)

 

În aceeași zi în care îngerul Domnului i-a apărut lui Ghedeon, el i-a dat instrucțiuni să dărâme altarul pe care tatăl său îl construise și să construiască un alt altar Domnului. Oamenii sar de multe ori peste acest lucru și merg direct la marea victorie a lui Ghedeon asupra madianiților, dar reconstruirea altarului Domnului a fost un detaliu foarte important.

Un altar este locul în care ne închinăm. Aceasta a simbolizat că Ghedeon a renunțat la toate celelalte forme de închinare și s-a dedicat doar lui Dumnezeu. Nu a fost un lucru minor! Orășenii l-ar fi ucis pe Ghedeon pentru aceasta, motiv pentru care a construit altarul noaptea. Știa riscul pe care și-l asuma, iar acțiunile lui au arătat un angajament total față de Domnul. Ghedeon era dispus să-L urmeze pe Dumnezeu chiar până la moarte.

Credința și victoriile noastre vin din relația cu Domnul. Eșecul de a menține intimitatea cu El este cel mai mare motiv de înfrângere în luptă. Înainte ca Dumnezeu să-l poată folosi cu adevărat pe Ghedeon, El avea nevoie ca acesta să fie angajat și să se concentreze pe El.

Observă că Dumnezeu nu l-a făcut pe Ghedeon să dărâme altarul înainte de a-l chema. Darurile și chemările lui Dumnezeu sunt independente de performanța noastră. Domnul nu a chemat niciodată pe cineva pentru că era vrednic. Dar, odată ce chemarea vine, nu vom reuși niciodată fără o relație intimă cu Tatăl nostru ceresc.

Încerci să ocolești altarul și să mergi direct la luptă? Nu este calea lui Dumnezeu. Dă la o parte tot ce te îndepărtează de devotamentul tău față de Domnul și atunci vei fi pregătit să faci față tuturor provocărilor din timpul zilei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.