Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin rugăciune şi cerere, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu. Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile şi gândurile în Cristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

 

Când ne confruntăm cu o provocare sau o criză, tendinţa noastră este să ne îngrijorăm. Dumnezeu nu vrea să reacţionăm astfel. El vrea să nu ne în­grijorăm de nimic. În schimb, oricare ar fi problema, El vrea să mergem la El în rugăciune şi cu cereri, spunându-I ce nevoie avem şi mulţumindu-I pentru răspuns. Când facem aceasta, pacea Lui, care întrece orice pricepere, ne va păzi inimile şi gândurile de toate îngrijorările, neliniştile şi temerile.

„Pastore Prince, este uşor pentru tine să spui: «Nu te îngrijora de nimic.» Încearcă să trăieşti cu soţul meu pentru o zi. încearcă să îl disciplinezi pe ado­lescentul meu neastâmpărat. Uită-te la soldul din contul meu bancar! Cum să nu mă îngrijorez?”

Stai! Nu eu sunt cel care a spus: „Nu vă îngrijorați de nimic.” Apostolul Pavel a făcut-o. Cu toate acestea, nu a fost el – a fost îndemnat de Duhul Sfânt. Când Pavel a scris aceasta, era ţinut în arest la domiciliu în Roma. Fusese trimis la Roma deoarece făcuse apel la Cezar cu privire la condamnarea lui la moarte. Evreii din Ierusalim doreau să fie ucis (Faptele 28:16-20).

Cu toate acestea, în acele condiții dificile, el a scris aceste cuvinte: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin rugăciune şi cerere, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu.”

Prietene, dacă te îngrijorezi sau eşti preocupat de ceva, amintește-ți aceste cuvinte. Să spunem că te îngrijorezi cu privire la o datorie imensă. Mergi înaintea Domnului şi roagă-te: „Doamne Iisuse, nu vreau să mă mai îngrijorez pentru această problemă. Ți-o dau Ție şi cer o anulare supranaturală a acestei da­torii. Acum este în grija Ta. Tu eşti responsabil. Îţi mulțumesc că ai grijă de ea.”

Dumnezeu Îşi ţine Cuvântul. Rugându-te această rugăciune şi aruncând îngrijorarea ta asupra Lui, vei vedea cum pacea Lui îţi liniștește inima şi gându­rile. Aşadar, nu te îngrijora de nimic – lasă-L pe Cel pentru Care nimic nu este imposibil să se îngrijească de toate pentru tine!

 

Aruncă îngrijorările tale asupra lui Dumnezeu în rugăciune, iar pacea Lui îţi va linişti inima şi gândurile.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince