• Post category:Devoțional

2Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul! Şi nu uita nici una din binefacerile Lui: (Psalm 103:1-22)

 

În mai, 1991, stăteam în fața unei congregații, cu doar câteva minute înainte să slujesc. Cântarea finală a fost „Ce mare ești Tu.” Brusc, mi-a venit în minte un eveniment din mai 1961, când eram un băiat de doisprezece ani care stătea la înmormântarea tatălui meu. Auditoriul era plin de peste cinci sute de oameni cântând același imn, care era favoritul tatălui meu. Îmi amintesc clar la ce mă gândeam atunci. Nu eram cu lacrimi în ochi pentru că nu înțelegeam încă ceea ce s-a întâmplat, dar știam că a avut loc ceva care-mi va schimba viața pentru totdeauna.

Pastorul a vorbit despre victorie și speranță, care păreau să fie atât de contrare situației. Cântarea respectivă a părut, de asemenea, deplasată; totuși, în inima mea s-a atins o coardă sensibilă. Am simțit cum credința apare, așa că m-am rugat Domnului: „Dacă ești într-adevăr atât de mare, atunci protejează-mă și direcționează-mi restul vieții.”

Nu mă mai gândisem la rugăciunea aceea de treizeci de ani, dar acea melodie mi-a readus-o în minte într-o clipă. Am fost copleșit de credincioșia Domnului de a răspunde la o rugăciune atât de simplă a unui băiat de doisprezece ani. El a făcut extrem de mult, din belșug, peste orice am cerut sau chiar am crezut! Amintirea credincioșiei Sale a fost o parte vitală a credinței mele. Amintirile bune mă stârnesc (2 Petru 1:13), și Domnul ne-a poruncit să nu uităm, deoarece știe că o vom face dacă nu facem un efort deliberat să ne amintim.

Cu toții am rostit rugăciuni – fie rugăciuni rostite, fie doar dorințe – pe care le-am uitat, dar Dumnezeu nu a făcut-o. Doar eternitatea va dezvălui imensitatea credincioșiei Sale, dar între timp poți face un efort pentru a îți aminti de bunătatea Lui față de tine. Astăzi, lasă Duhul Sfânt să îți readucă în minte instanțele despre credincioșia lui Dumnezeu față de tine, și să fii binecuvântat așa cum am fost eu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.