34Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. (Matei 10:34-42)

 

Această afirmație pare să contrazică profețiile Vechiului Testament, precum Isaia 9:6, care spuneau că Iisus va fi Prințul păcii. De asemenea, există și alte afirmații ale lui Iisus cu privire la pace și cu privire  la ceea ce s-a scris despre El în epistolele Noului Testament. Cu toate acestea, pacea pe care Iisus a cumpărat-o cu sângele Său a fost pacea dintre Dumnezeu și oameni. Prin El, orice persoană poate acum avea pace cu Dumnezeu (Romani 5:1). Suntem îndemnați să luăm această pace și să o răspândim tuturor, dar este, de asemenea, foarte clar că nu toată lumea o va primi.

Pacea poate veni doar atunci când ne raportăm la Dumnezeu pe baza credinței în ceea ce El a făcut pentru noi, în loc de ceea ce noi facem pentru El. Oamenii care cred că trebuie să trăiască la un anumit nivel pentru a fi acceptați de Dumnezeu nu vor avea pace, deoarece povara mântuirii lor este pe umerii lor și nu pot suporta această încărcătură. Când acești oameni se confruntă cu adevărata pace și bucurie a unui credincios care știe că este mântuit prin har, prin credință (Efeseni 2:8), ei îl atacă adesea pe credincios pentru a-și apăra propria lor auto-neprihănire. Aceasta este „sabia” la care Iisus se referă în Matei 10:34.

Evanghelia va produce întotdeauna opoziție din partea celor care nu o primesc. Această sabie a diviziunii, chiar și între membrii familiei și prieteni, nu este de la Dumnezeu, ci de la dușman. Satan stârnește mândria în oameni, ca ei să se opună oricărui lucru care este împotriva capacității lor de a-I face pe plac lui Dumnezeu, prin propriile lor eforturi și abilități. Opoziția va veni inevitabil la toți credincioșii, așa că Iisus își pregătea pur și simplu ucenicii Săi pentru aceasta.

Oricât de mult ai dori ca toți cei pe care îi iubești să fie salvați în momentul în care le spui Evanghelia, nu trebuie să crezi că este ciudat atunci când aceștia nu primesc adevărul așa cum ai făcut-o tu. Iisus a fost respins de ai Săi și așa vei fi și tu. Astăzi, rămâi credincios în a continua să propovăduiești vestea bună, căci sunt alții care o vor primi; și nu îți pierde niciodată credința și speranța ca familia și prietenii tăi să fie salvați.