27Dar Iisus le-a vorbit îndată, spunând: „Îndrăzniţi; Eu sunt, nu vă temeţi!” 28Şi Petru, răspunzându-I, a spus: „Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape.” (Matei 14:22-33)

 

Este important să analizăm afirmația lui Petru. Petru a fost copleșit când L-a văzut pe Iisus mergând pe apă, și a vrut să umble și el pe apă. Deși nu există nimic în neregulă cu dorința lui, cererea pe care a adus-o înaintea lui Iisus a fost complet greșită. El nu L-a întrebat pe Domnul dacă vrea ca el să meargă pe apă, și nici nu L-a întrebat dacă credința sa poate că facă față. În schimb, el a spus: „Dacă ești Tu, roagă-mă să vin la Tine pe apă.” Ce avea să-i spună Iisus?

„Nu sunt Eu. Nu veni.”

Nu există alte exemple de alte persoane care merg pe apă în Cuvântul lui Dumnezeu. Iisus a avut un motiv întemeiat de a merge pe apă; cu toate acestea, Petru a vrut pur și simplu să vadă dacă el poate să o facă. Această istorisire ne arată că Dumnezeu ne va permite să facem lucruri care nu reprezintă voia Lui perfectă pentru noi.

De multe ori ne împiedicăm propriile rugăciuni prin modul în care Îi cerem lui Dumnezeu lucruri. Spunem: „Vrei să fac A sau B?” Poate că Domnul nu vrea să facem nici A, nici B. Ar trebui să-I oferim o a treia variantă – C, niciuna dintre cele două. Sau, chiar și mai bine, ar trebui să punem pur și simplu întreaga situație în mâinile Lui și să-L întrebăm ce vrea ca noi să facem.

Astăzi, te încurajez să ai încredere în înțelepciunea lui Dumnezeu și să-I permiți să selecteze opțiunile pe care să le alegi. S-ar putea să te împiedice din a te scufunda!