4Şi Iisus, răspunzând, le-a spus: „Vedeţi să nu vă amăgească cineva! (Matei 24:3-5)

 

Înșelăciunea poate fi evitată altfel Iisus nu ar fi spus: „Vedeţi să nu vă înşele cineva.” Satan nu poate decât să-i înșele pe cei care îi permit să o facă. Efeseni 6:11 ne spune: „Pune-ți întreaga armură a lui Dumnezeu, ca să poți să stai împotriva uneltirilor diavolului.” Dumnezeu a spus „armura întreagă.” Mulți creștini s-au mulțumit doar cu coiful mântuirii. Să-l învingi pe diavol necesită mai mult decât să fii mântuit. Trebuie să înțelegem poziția noastră neprihănită în Domnul. De asemenea, trebuie să avem credință, să cunoaștem Cuvântul și să înțelegem Evanghelia păcii.

Viața creștină este o luptă constantă împotriva lui Satan care încearcă să ne corupă. Majoritatea dintre noi suntem conștienți de război, dar nu știm unde se petrece războiul. Bătălia este în mintea noastră. Așa cum șarpele nu a venit împotriva Evei cu forță brută, ci a folosit cuvinte pentru a o înșela, Satan încearcă să ne corupe prin gânduri contrare Cuvântului lui Dumnezeu. Tactica sa inițială a fost înșelăciunea și aceasta este încă metoda lui de operare astăzi.

Una dintre caracteristicile copiilor este că aceștia sunt înșelați cu ușurință. Ei sunt naivi. Pentru ca un credincios să treacă de la copilărie în statutul de fiu, el trebuie să dezvolte discernământ spiritual. Acest lucru vine din faptul că este ancorat în Cuvântul lui Dumnezeu. Modul de a recunoaște înșelăciunea nu este de a analiza toate afirmațiile false, ci de a te familiariza atât de bine cu ceea ce este autentic încât o falsificare va fi ușor de recunoscut.

Astăzi, dacă stai în Cuvântul lui Dumnezeu și continui să umbli conform Cuvântului lui Dumnezeu, tu nu vei fi înșelat. Vei depista cu ușurință orice gând sau idee care este contrară a ceea ce ști despre adevăr.