Nu că suntem suficienți prin noi înșine să gândim ceva ca din noi înșine, dar suficiența noastră este de la Dumnezeu, (2 Corinteni 3:5)

 

Cuvântul „suficiență” este cuvântul din greacă „hikanotes,” care înseamnă competență; fiind suficient de calificat pentru a putea. Când Scriptura spune, „suficiența noastră este a lui Dumnezeu,” înseamnă că abilitatea sau competența noastră este a lui Dumnezeu. Indiferent de provocările pe care ți le prezintă viața, ești mai mult decât capabil să le înfrunți și să câștigi. Acest lucru nu are nici o legătură cu capacitatea sau conexiunile tale umane; este vorba despre viața lui Hristos din tine.

Dumnezeu ți-a dat o viață care te face mai mult decât un om. Există o energie divină care funcționează în tine; ea nu se stinge, și nici nu necesită reîncărcare. Prin urmare, refuză să fii limitat de capacitatea ta fizică. Duhul Sfânt – sursa întregii puteri, și Însuși Duhul tăriei – trăiește în tine. Aceasta înseamnă că potențialele tale sunt nelimitate! Puterea glorioasă a lui Hristos lucrează în tine pentru a obține rezultate care sunt dincolo de capacitatea și înțelegerea umană (Coloseni 1:29). Afirmă acest lucru în viața ta întotdeauna.

Dacă profiți de această abilitate divină, va face toată diferența la școală, la locul de muncă și în orice faci. Vei merge mai departe, mai repede și vei face mult mai excelent decât poate face abilitatea ta fizică. Nu te vei simți niciodată incompetent, inadecvat sau incapabil pentru nici o sarcină. Hristos este suficiența ta; de aceea, prin abilitatea Sa de a lucra în tine, poți face toate lucrurile (Filipeni 4:13).

Refuză să fii intimidat; ci, mai degrabă, declară cine ești, ce ai și abilitatea ta în Hristos Iisus! Acest lucru este important, deoarece dacă nu îl afirmi, nu vei experimenta. Continuă să declari că Hristos este suficiența ta, astfel încât potențialele tale nelimitate să fie manifestate.