18Și Zaharia i-a spus îngerului: „Prin ce voi ști aceasta? Fiindcă eu sunt bătrân și soția mea este mult înaintată în anii ei.” (Luca 1:5-25)

 

Zaharia și Elisabeta erau oameni drepți (v. 6) care s-au rugat pentru un copil de mai mulți ani. Ei au simțit aceleași dezamăgiri și frustrări pe care noi le-am simți, dar au continuat să creadă în Dumnezeu. Domnul a răspuns în cele din urmă la rugăciunile lor și a trimis îngerul Său să anunțe vestea bună.

Care a fost reacția lui Zaharia? El nu putea să creadă! I s-a dat exact ceea ce se rugase, și el se îndoia că este adevărat. În cazul lui Zaharia, el a primit oricum miracolul său. (Poate credința soției sale Elisabeta l-a tras!)

În același fel, este posibil să te rogi pentru lucrurile corecte. S-ar putea să fii sincer și plin de râvnă, dar ai fi șocat dacă aceste rugăciuni ar primi răspuns brusc astăzi? Ai făcut pregătirile pentru rugăciunile tale?

Înainte ca poporul Israel să fie izbăvit din Egipt, ei au mâncat masa de Paște prin credință. Bagajele lor erau făcute, și ei gata de plecare. Trebuie să anticipăm rugăciunile noastre ca primind răspuns, având aceeași atitudine ca și ei.

Chiar acum, imaginează-ți cum te-ai simți sau ce ai face dacă răspunsul la rugăciunea ta s-ar manifesta chiar în acest moment. Apoi, pe cât posibil, începe să gândești și să acționezi în acea direcție. Vei vedea că întreaga ta perspectivă asupra modului în care va decurge ziua se va schimba.