• Post category:Devoțional

2Şi, iată, I-au adus un paralitic, zăcând pe pat. Şi Iisus, văzându-le credinţa, i-a spus paraliticului: „Îndrăzneşte, fiule; iertate sunt păcatele tale.” (Matei 9:1-8)

 

Cum arată credința? Credința în sine este ca vântul. Nu poți vedea vântul, dar poți vedea efectele acestuia. Poți vedea lucruri care sunt suflate de vânt. În același fel, nu poți vedea credința, dar prin acțiunile unei persoane poți spune când cineva umblă în credință.

Ca Iisus să vadă credința acestor oameni a însemnat că El a văzut acțiunile lor. Mai exact, s-au urcat pe acoperiș, au dat la o parte acoperișul și l-au coborât pe prietenul bolnav, chiar în fața lui Iisus și în prezența unei mulțimi antagoniste. Erau siguri că vor fi criticați de liderii religioși și că vor avea cu siguranță probleme cu proprietarul casei, din cauza acoperișului pe care l-au rupt! Trebuie să fi crezut că ceea ce vor primi merită prețul. Ei au crezut că prietenul lor va fi vindecat.

Acești oameni ar fi putut crede că Iisus l-ar fi putut vindeca pe prietenul lor, dar apoi să nu fi făcut nimic în acest sens. Dacă nu ar fi acționat în credința lor, nu i-ar fi făcut nici un bine prietenului lor. Credința lor, fără o acțiune, nu ar fi produs nimic. Acțiunile sunt o parte vitală a credinței. Credința fără o acțiune corespunzătoare nu este deloc credință (Iacov 2:17).

Ce fel de acțiune ar arăta adevărata credință biblică în situația ta de azi? În felul acela acționezi? Dacă nu, de ce? Oare pentru că încă nu ai credință biblică adevărată? Determină astăzi în inima ta să mergi în încrederea adevărată și în dependență de Dumnezeu. Apoi urmărește cum acțiunile tale se schimbă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.