Şi astfel, Moise a făcut un şarpe din bronz şi la înălţat pe un stâlp.
Oricine era muşcat de vreun şarpe şi privea spre şarpele din bronz trăia.
(Numeri 21:9)

 

Pastore Prince, ştiu că Dumnezeu este Vindecătorul meu. De ce mai este încă această boală şi durere în trupul meu?” Dacă în tot acest timp te-ai uitat la boala şi durerea ta, nu te mai uita la tine şi începe să priveşti la Iisus. A luat El sau nu a luat asupra Sa boala şi durerea ta?

Cuvântul lui Dumnezeu declară: „într-adevăr, El a luat asupra Lui neputințele noastre şi a purtat bolile noastre . . (Isaia 53:4). De vreme ce Iisus ţi-a purtat deja boala şi durerea pe cruce, atunci El nu poate să „nu le mai poarte”. Chiar dacă ţi se pare greu să crezi că Iisus a plătit pentru vindecarea ta, în special când durerea este de nesuportat, adevărul este că ea rămâne în continuare achitată. Este o lucrare terminată!

Dumnezeu nu spune că boala ta nu există şi nici nu îţi cere să pretinzi că nu o ai. El îţi cere să nu te mai uiţi la boală, oricât de dureroasă ar fi, ci să te uiţi la adevărul că ea a fost deja judecată la cruce, în trupul Fiului Său.

Odată, în timp ce erau încă în pustie, copiii lui Israel au fost muşcaţi de şerpi veninoşi. Şerpii erau reali. Muşcăturile erau dureroase şi mortale. Aşa că Dumnezeu i-a spus lui Moise să îi îndrume pe oameni spre şarpele de bronz înălţat pe un stâlp – o imagine a crucii (Ioan 3:14). Bronzul înseamnă judecată. Cu alte cuvinte, şarpele – problema lor – a fost judecat deja la cruce.

Cei care îşi aţinteau ochii asupra şarpelui de bronz trăiau. Cei care se concentrau la rănile lor mureau. Aşadar, nu te mai uita la boala ta. În schimb, pri­veşte la cruce şi vezi că boala ta a fost deja judecată în trupul lui Iisus. Într-adevăr, El a luat asupra Lui neputinţele tale şi ţi-a luat durerile! Acesta este adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Iar Cuvântul Său înlocuiește faptele naturale.

Prietene, tu laşi ca faptele naturale să guverneze sau să instituie adevărurile lui Dumnezeu peste problemele tale prin lucrurile la care alegi să te concentrezi. Aşadar, decide astăzi să nu te concentrezi asupra faptelor privitoare la problema ta. În schimb, instituie adevărul Cuvântului lui Dumnezeu şi lucrarea terminată a lui Iisus peste problema ta şi trăieşte!

 

Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu înlocuiește faptele naturale.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince