9Deoarece cunoaşteţi harul Domnului nostru Iisus Hristos, că El, bogat fiind, S-a făcut sărac pentru voi, ca, prin sărăcia Lui, voi să fiţi îmbogăţiţi. (2 Corinteni 8:1-15)

 

Acest verset nu ar putea fi mai clar. Este o parte din ispășirea lui Hristos ca noi să fim bogați financiar. Cu toate acestea, mulți creștini persistă în credința lor că Dumnezeu este încântat ca ai Lui copii să fie blocați în sărăcie. Modul în care mulți oameni s-au învârtit în jurul adevărului evident al acestui verset este de a spune că Iisus a venit să ne facă bogați spiritual, nu material. Dar întregul context al acestui verset se referă la bani. Iisus a murit de a obține prosperitate financiară pentru noi. El nu ne-ar face mai săraci, așa cum nici nu ne-ar face să păcătuim. El a murit pentru a ne elibera de păcat și sărăcie. Trebuie să avem aceeași atitudine față de sărăcie așa cum o avem față de păcat.

Nu există nici o îndoială că mulți oameni au învățat lecții ca urmare a păcatelor lor. Oamenii au fost distruși și au ajuns la capătul puterilor din cauza neascultării lor. Dar aceasta înseamnă că Domnul i-a condus spre păcat? Oare Dumnezeu a dorit ca ei să comită adulter ca să poată descoperi valoarea partenerului pe care El i le-a dat? Cu siguranta nu! În același fel, oamenii pot învăța lucruri prin sărăcie. Ei pot afla valoarea lucrurilor pe care banii nu le pot cumpăra. Dar sărăcia în sine este un criminal. Ar trebui să căutăm să biruim sărăcia în același mod în care căutăm să biruim păcatul.

Dumnezeu a pus sărăcia în aceeași categorie cu păcatul și te-a răscumpărat din ea. Acum ar trebui să fii de acord cu El. Dacă nu ai făcut-o deja, astăzi începe să profiți de prosperitatea pe care El a oferit-o prin ispășirea lui Hristos. Eliberează-ți credința în declarația Sa că Iisus a devenit sărac, astfel încât tu să poți fi bogat din toate punctele de vedere.