Matei 4:1-11; Marcu 1:12-13; Luca 4:1-13

Și după ce diavolul a terminat toată ispitirea, a plecat de la El pentru un timp. (Luca 4:13)

 

Formularea acestui verset implică faptul că Satan și-a epuizat arsenalul de ispite pe Iisus și apoi a trebuit să plece. I-am acordat prea mult credit în mod eronat. El nu are un număr nelimitat de ispite cu care să vină în calea noastră. După cum spune 1 Ioan 2:16, există trei categorii în care diavolul ne ispitește: pofta firii, pofta ochilor şi lăudăroşenia vieţii. Cele trei ispite ale lui Iisus corespund acestor trei categorii.

Dându-i lui Satan puteri și abilități nelimitate, l-am făcut mai mare decât este el. Adevărul este: „Nu v-a cuprins nici o ispită care să nu fie potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va permite să fiţi ispitiţi peste puterea voastră, ci odată cu ispita a pregătit şi mijlocul de a o putea răbda.” (1 Corinteni 10:13).

Satan și-ar dori să crezi că este mai dur decât este cu adevărat. Una dintre cele mai mari arme ale sale este intimidarea, dar Iisus l-a învins de fiecare dată. I-au fost scoşi dinții! Acum nu poate decât să urle ca un leu care caută să devoreze suflete neinformate, care nu-și cunosc autoritatea în Iisus Hristos. (1 Petru 5:8)

Astăzi, pășește în adevărul că orice luptă care ar aduce-o împotriva ta este doar temporară. Nu renunța, și diavolul va trebui să renunțe. La timpul potrivit, vei culege, dacă nu vei cădea de oboseală. (Galateni 6:9)