13Dar socotesc drept, cât timp sunt în acest cort, să vă trezesc prin aducere-aminte, (2 Petru 1:10-13)

 

Timpul lui Petru pe pământ era limitat. Acesta a fost probabil ultimul său îndemn către oamenii pe care i-a iubit atât de mult. Cu toate acestea, în loc să mai ofere încă o informație, el le-a reamintit ceea ce știau deja. El a folosit puterea amintirilor lor pentru a-i înflăcăra.

Memoria este un lucru puternic. O singură imagine, sunet sau miros poate declanșa emoții și acțiuni pe care poate nu le-am experimentat în ani, toate pentru că ne determină să ne amintim. Memoria este o funcție a minții noastre. Petru a spus: „vă trezesc mințile curate prin aducere aminte” (2 Petru 3:1). Trebuie să gândim ca să ne amintim. Este nevoie de efort, dar merită.

Unul dintre modurile în care Domnul ne-a spus să ne amintim este prin a pune deoparte zile speciale pentru a comemora evenimente speciale. Acesta a fost unul dintre principalele scopuri ale Sabatului (Deuteronom 5:15) și zilelor de sărbătoare ale Vechiului Legământ (Deuteronom 16:3). Au servit ca amintiri constante ale binecuvântărilor Domnului. Acesta este și scopul sărbătorii de mulțumire americane (Thanksgiving). Aceasta a fost creată special pentru a ne aminti de începuturile noastre slabe și că, fără ajutorul lui Dumnezeu, Statele Unite ale Americii nu ar exista.

Indiferent de naționalitate, mulțumirea ar trebui să fie o activitate regulată în viața ta. Trebuie să „nu uiți niciuna din benefacerile Lui” (Psalmii 103:2). Motivul pentru care Domnul ți-a spus să nu uiți este pentru că amintirea binefacerilor Sale îți menține credința în El puternică și eficientă. De asemenea, vei uita dacă nu depui eforturi. Folosește acest timp pentru a-ți aminti toată bunătatea lui Dumnezeu față de tine.