• Post category:Devoțional

1Şi a fost că, pe când Se ruga El într-un loc, când a încetat, unul dintre ucenicii Săi I-a zis: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum i-a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui.” (Luca 11:1-4)

 

Când te gândești că Iisus a fost cel mai mare făcător de minuni care a umblat vreodată pe pământ și cel mai mare predicator care a trăit vreodată, este uimitor că ucenicii Lui L-au rugat să-i învețe să se roage. De ce nu L-au rugat să-i învețe cum să facă minuni sau cum să predice și să-i uimească pe oameni cu învățătura lor? Ei știau că viața Sa de rugăciune era chiar mai puternică decât minunile Sale, sau învățătura Sa. Într-adevăr, unirea Lui cu Tatăl Său I-a dat puterea de a face minuni și autoritatea de a vorbi așa cum nici un om nu mai vorbise înainte.

Iisus le-a spus în mod repetat că Tatăl Său a făcut minunile prin El și că învățătura Lui nu a fost a Lui, ci a Tatălui. Același lucru este valabil și astăzi. Iisus a spus în Ioan 15:5 că fără El nu putem face nimic. Există multe lucruri pe care trebuie să le facem pe lângă rugăciune, dar nu putem face nimic fără rugăciune. Rugăciunea este unul dintre principalele moduri de a rămâne în El (Ioan 15:7).

Când ucenicii I-au cerut lui Iisus să-i învețe să se roage, El i-a învățat ceea ce numim „Rugăciunea Tatăl Nostru.” Deși fiecare credincios se roagă cuvânt cu cuvânt această rugăciune, ceea ce a dat Iisus a fost de fapt o prezentare care acoperea modul de abordare a Tatălui și ce subiecte am putea discuta cu El. El nu vrea să asculte de la noi toți aceeași rugăciune memorată. El vrea să audă ce este în inimile și în mințile noastre, deoarece El dorește o relație în care să ne ajute și să ne binecuvânteze în orice fel poate.

Astăzi te poți ruga și aștepta să primești răspunsuri de la Tatăl tău. El este pregătit și dispus să răspundă rugăciunilor tale. De unde știi acest lucru? Iisus a spus! Rugăciunile tale sunt cheia pentru a trăi o viață creștină puternică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.