14Glorie lui Dumnezeu în cele preaînalte și pace pe pământ, bunăvoință față de oameni. (Luca 2:8-20)

 

Câțiva soldați japonezi au fost găsiți pe una dintre insulele Pacificului de Sud la ani după încheierea celui de-al doilea război mondial. Din cauza surzeniei temporare provocate de exploziile cu bombe, au ratat anunțul prin stația de la bordul avionului și nu știau că războiul s-a sfârșit. Mulți ani mai târziu, încă se ascundeau în junglă, luptând „în război.” Ce trist. Cu toate acestea, mulți creștini cred că războiul încă mai este între Dumnezeu și om. Aceasta este și mai trist!

Acești îngeri nu proclamau că va exista pace între oameni. Cu siguranță aceasta nu s-a întâmplat de când a venit Iisus, și nici nu se vede că se întâmplă acum. Iisus chiar a declarat că nu a venit să aducă pace între oameni (Matei 10:34-36). Acești îngeri Îl lăudau pe Dumnezeu pentru că războiul dintre Dumnezeu și oameni se terminase.

Înainte de venirea lui Hristos pe pământ, Dumnezeu S-a ocupat de omenire prin Lege. Legea era un sistem de reguli și reglementări cu pedepse adecvate pentru neascultare. Singurul lucru în neregulă cu sistemul a fost că am încălcat cu toții Legea. Prin urmare, toți am ajuns sub blestem în loc de binecuvântare. Nu a fost deloc pace din cauza păcatelor noastre.

Iisus a inaugurat un mod nou pentru ca Dumnezeu să Se ocupe de noi. Acum putem fi total liberi de orice păcat, nu datorită faptelor noastre, ci datorită credinței noastre în Iisus Hristos. Războiul dintre Dumnezeu și noi s-a încheiat. Tratatul de pace a fost semnat prin sângele Mielului. Te bucuri de acea pace sau mai suferi greutățile războiului pentru că ai ratat anunțul? Astăzi există pace și bunăvoință față de tine de la cerescul tău Tată iubitor.