33Iar El, întorcându-Se şi văzându-i pe ucenicii Săi, l-a certat pe Petru, spunând: „Pleacă înapoia Mea, Satan! pentru că gândurile tale nu sunt la cele ale lui Dumnezeu, ci la cele ale oamenilor.” (Marcu 8:30-33)

 

Iisus nu insinua că Petru și Satan erau aceeași persoană. El declara că Satan a inspirat afirmația lui Petru. Acest tip de metaforă a fost folosit și în altă parte în Scriptură, cum ar fi atunci când Dumnezeu i-a vorbit șarpelui din Grădina Edenului ca și cum i s-ar fi adresa lui Satan (Geneza 3:15). Șarpele era doar vehiculul de comunicare pe care Satan îl folosea pentru a-i ispiti pe Adam și Eva, în timp ce Petru era vehiculul pe care Satan îl folosea pentru a-L ispiti pe Iisus.

Iisus a recunoscut că reacția lui Petru la profeția Sa, despre moartea Sa, a fost motivată de inamicul Său, Satan, așa că a mers direct la sursă. Și noi trebuie să facem la fel. Efeseni 6:12 dezvăluie că războiul nostru nu este cu oamenii, ci împotriva puterilor spirituale malefice care îi inspiră și îi folosesc. Fiecare creștin este în război. Există o luptă perpetuă împotriva lui Satan și a împărăției sale din care nu există „plecări” sau „eliberări.” Vrăjmașul nostru „dă târcoale ca un leu răcnind, căutând pe cine să devoreze” (1 Petru 5:8), dar cei care se împotrivesc diavolului îl vor vedea fugind. (Iacov 4:7)

Unii dintre noi cred că furia îi va pune pe ceilalți la locul lor, dar „mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu” (Iacov 1:20). Furia împotriva oamenilor ne face să-i facem jocul diavolului. Modul de a depăși puterile spirituale care vin împotriva noastră prin oameni este să iertăm și să întoarcem celălalt obraz (Matei 5:39). Acest lucru îi face pe demoni să fugă în teroare! Unii cred că eșaloanele superioare ale împărăției diavolului presupun mai multă putere pentru a mustra sau a înlătura. Nu este adevarat. Nu există nici o putere demonică, inclusiv diavolul însuși, care să nu fugă atunci când numele lui Iisus este rostit cu credință.

Nu poți câștiga o bătălie spirituală cu arme carnale. Trebuie să îți dai seama cine este adevăratul tău dușman și să lupți cu armele spirituale pe care Domnul ți le-a dat. Astăzi, când întâlnești pe cineva care este folosit de inamic, roagă-te pentru el și mustră pe inamicul în numele lui Iisus. Ce nume minunat.