Atunci a intrat Satan în Iuda, numit şi Iscariot, fiind din numărul celor doisprezece. (Luca 22:3)

Unii oameni speculează că Iuda l-a trădat pe Iisus printr-un efort de a-l forța pe Iisus de a avea o confruntare cu guverul Roman. Apoi, El ar fi trebuit să folosească puterea Sa supranaturală în a se autoapăra și în a-i răsturna pe romani, dând astfel independența națiunii lui Israel. Această idee se bazează în principal pe răspunsul lui Iuda când a văzut că Iisus a fost condamnat. „El s-a căit” (Matei 27:3), ceea ce presupune că intenția sa nu a fost niciodată ca Iisus să fie condamnat. Cu toate acestea, Biblia nu spune că Iuda deținea virtuți nobile. El era pur și simplu un hoț.

Acest verset arată foarte clar că Satan a intrat în Iuda și a fost responsabil pentru punerea trădării lui Iisus în inima lui Iuda. Putem fi siguri că singurul scop al lui Satan în motivarea lui Iuda să-L trădeze pe Iisus a fost să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10:10). Mai mult, faptul că Satan îl stăpânea pe Iuda nu-l achită pe Iuda de responsabilitatea pentru acțiunile sale. Diavolul caută pe cine poate să devoreze (1 Petru 5:8). El nu poate devora pe oricine. Trebuie să i se dea voie. Fiind un hoț, Iuda i-a oferit acces lui Satan la el. Poate că nu și-a propus niciodată să-l trădeze pe Iisus când a început să fure de la El, dar odată ce s-a supus lui Satan în hoție, a fost greu de oprit.

Păcatul nu poate fi controlat. Nu poți păcătui „doar puțin.” Păcatul este păcat în ochii lui Dumnezeu și, cu cât păcătuiești mai mult, cu atât te prinde mai tare. Pentru a rezista diavolului și a depăși ispitele sale de păcătoase, trebuie mai întâi să te supui lui Dumnezeu (Iacov 4:7). Odată ce te-ai supus Lui, Duhul Sfânt te va împuternici în mod supranatural să spui nu în ceea ce inamicul încearcă să facă în viața ta.