46Și Natanael i-a spus: „Poate veni vreun lucru bun din Nazaret?” Filip i-a spus: „Vino și vezi.” (Ioan 1:43-51)

 

Nathanael suferea de un scepticism care afectează mulți oameni în ziua de astăzi. Iisus nu este altcineva decât persoana care a provocat o mulțime de probleme între oameni. Toată această discuție despre „Iisus este singura cale,” separă, și mulți oameni cred că nu provine nimic bun din creștinism. Ca și Natanael, ei sunt în dubii.

Este creditul lui Natanael  că a venit la Iisus și I-a oferit șansa de a demonstra că este ceea cine spuneau ceilalți oameni ca Filip că este. Putem doar specula ceea ce a văzut Iisus că făcea Natanael  sub acel smochin (v. 50), dar este clar că a fost ceva care i-a oferit o dovadă dincolo de orice îndoială că Iisus a fost Mesia. Iisus nu l-a mustrat pe Natanael pentru îndoielile sale, în schimb, El le-a îndepărtat.

Iisus este Cuvântul viu, și Cuvântul Său are un răspuns pentru orice îndoială pe care noi, sau orice persoană pe care o întâlnim ar putea  să o aibă. Trebuie să fim cinstiți și drepți în fața Lui așa cum a fost Natanael (v. 47), și trebuie să mergem la El atunci când suntem plini de îndoieli, în loc să fugim de El sau să-L evităm. Iisus știe prin ce trecem în viață; El a fost acolo (Psalmul 103:14). Nu este un păcat să ne îndoim, dar devine păcat dacă ne purtăm acele îndoieli, nu mergem niciodată la Domnul cu ele, și permitem necredinței să pună stăpânire pe inimile și mințile noastre.

Fii ca Natanael astăzi și adu-ți orice îndoieli cu privire la credința ta către Isus. Lasă ca Duhul Sfânt să te învețe adevărul din Cuvântul Său. Îți garantez că vei fi schimbat.