7Iar când vă rugați, nu folosiți repetiții deșarte, ca păgânii; fiindcă ei gândesc că pentru multa lor vorbire vor fi ascultați. (Matei 6:5-8)

 

Unele dintre cele mai eficiente rugăciuni sunt cele mai scurte rugăciuni. Iisus a spus: „Pace, fii liniștit,” și vântul și valurile au încetat (Marcu 4:39). El a spus: „Lazăre, vino afară,” și Lazăr s-a întors din morți (Ioan 11:43-44). Pe de altă parte, astăzi în multe biserici și întâlniri de rugăciune, se pune un accent nou pe cantitatea de rugăciune în locul calității rugăciunii. Iisus nu a susținut niciodată rugăciuni lungi și există doar câteva cazuri în care El S-a rugat rugăciuni lungi. Aceasta nu înseamnă că părtășia cu Dumnezeu nu este importantă. Cu siguranță este, dar rugăciunea formală este doar o parte a comuniunii noastre cu El.

De multe ori, Îl rugăm pe Domnul să ne vorbească, dar El nu are posibilitatea să vorbească! Noi vorbim încontinuu. Este interesant că în Psalmul 5:1-2 cuvintele rugăciune și meditație sunt interschimbabile. Aceasta înseamnă că rugăciunea presupune să-ți păstrezi mintea pe lucrurile lui Dumnezeu, pe parcursul zilei tale. Există și momente în care trebuie să fii liniștit și să știi că El este Dumnezeu (Psalmul 46:10). Aceasta este rugăciune, de asemenea.

Nu este lungimea, ci credința din inima ta care face din rugăciunea ta o rugăciune de calitate. Astăzi, când te rogi, înțelege că Dumnezeu nu este tare de auz. Nu trebuie să repeți ceva din nou și din nou pentru a-I atrage atenția, iar rugăciunea nu este un mijloc prin care să-L impresionezi pe El sau pe oricine altcineva. Pur și simplu vorbește cu El conform Cuvântului Său, și nu vei primi doar răspunsuri, ci vei și crește în El.