14Şi, luând cuvântul, a zis: „Nimeni să nu mai mănânce rod din tine niciodată!” Şi ucenicii Săi au auzit.  (Marcu 11:13-24)

 

Lui Iisus Îi era foame și văzuse un smochin care avea deja frunze, ceea ce L-a determinat să creadă că are smochine. Dar nu a fost așa. Nu existau smochine. Drept răspuns, Iisus a blestemat smochinul cu cuvintele Lui, spunând: „Nimeni nu mănâncă roade din tine pentru totdeauna.”

Iisus a vorbit smochinului. Acest verset spune: „Iisus a răspuns și i-a spus.” Aceasta înseamnă că smochinul îi vorbise. Unii oameni cred că acest lucru este ciudat, dar lucrurile ne vorbesc tot timpul. Carnetul de cecuri îți spune că nu ai destui bani pentru a face cutare lucru. Trupul tău îți spune că ești bolnav. Situațiile ne vorbesc lucruri negative fără a spune un cuvânt. Cei mai mulți dintre noi luăm aceste comentarii negative și le rostim chiar cu gura noastră, oferindu-le astfel putere asupra vieții noastre.

Iisus a făcut lucrul corect. El a folosit cuvintele Lui pentru a amuți ipocrizia acestui smochin. Smochinul declara că are fructe prin faptul că avea frunze, dar nu le-a avut. Îi spusese ceva ce nu putea să-I dea. Iisus a spus că nu va da niciodată roade nimănui vreodată – și nu a dat! I-au murit rădăcinile, iar moartea sa a fost vizibilă a doua zi. (Marcu 11:20)

Ucenicii lui Iisus au fost copleșiți de această minune și L-au luat la întrebări despre aceasta. El a spus că aceasta este puterea cuvintelor. Oricine vorbește cu credință, fără să se îndoiască în inima lui, va avea tot ce spune. Acest lucru funcționează pozitiv sau negativ.

Ori de câte ori o circumstanță negativă începe să-ți vorbească astăzi, vorbește-i înapoi în credință, și urmărește schimbarea situației.