13Voi sunteți sarea pământului; dar dacă sarea își pierde gustul, cu ce va fi sărată? Nu mai este bună la nimic decât să fie aruncată afară și călcată sub picioarele oamenilor. (Matei 5:13-16)

 

Ce va fi aruncat și călcat sub picioarele oamenilor? Este sarea sau este posibil ca Iisus să vorbească despre oameni? Dacă noi, ca și credincioși, ne pierdem influența de conservare, dacă nu reușim să mergem în puterea răscumpărării noastre în Iisus, atunci nu există nici o cale prin care El poate ajunge la cei pierduți. Persoanele pierdute vor fi dominate de oameni care nu-L cunosc pe El sau mântuirea Lui.

Dumnezeu lucrează prin poporul Său. Un alt mod de a spune aceasta este că Iisus lucrează prin trupul Său. Deși nu puterea noastră este cea care salvează, vindecă și eliberează oamenii, este puterea Lui din noi (care face aceasta). El nu poate face nimic fără noi. Suntem într-un parteneriat.

Mulți credincioși își petrec toată viața rugându-se ca Dumnezeu să lucreze, neînțelegând că El va curge prin ei. Nu este Dumnezeu Cel care nu reușește să intervină, poporul Său este cel care nu reușește să coopereze și să Îl lase să curgă prin ei.

Astăzi Îl ai pe Iisus care trăiește în tine și El vrea să facă lucruri uimitoare prin tine. Aceasta înseamnă că porți minunile altor oameni. Nu împiedica și nu opri minunile – mari și mici – pe care Iisus vrea să le facă în tine și prin tine. Tu ești sarea Lui. Conservezi și dai savoare acestei lumi putrezite. Așa că ieși din solniță și lasă viața și dragostea Lui să curgă către cineva care are nevoie de El.