19să vestesc anul plăcut al Domnului. (Luca 4:16-30)

 

Această Scriptură a fost scrisă profetic de profetul Isaia cu aproximativ 650 de ani înainte ca Iisus să o citească în sinagogă. A fost citită în sinagogile iudeilor de mii de ori, dar niciodată de persoana la care se referea. Cu această declarație, Iisus a început anul Jubileului.

Anul Jubileului este descris în Leviticul 25. Era un an în care nici un fermier nu își lucra pământurile și toată lumea ținea Sabatul. Domnul le-a oferit oamenilor provizii miraculoase cu un an înainte de începerea fiecărui an jubiliar, și care i-a susținut timp de trei ani până când culturile lor au putut fi din nou recoltate.

Anul Jubileului era diferit de orice alt an sabatic, deoarece avea loc o dată la fiecare cincizeci de ani și toate datoriile erau anulate. Toate proprietățile erau returnate proprietarului său inițial și oricine fusese vândut în sclavie era eliberat. Era un an al începuturilor noi.

Iisus a proclamat „anul de îndurare al Domnului,” care era un jubileu spiritual. Noi trăim acum într-o perioadă în care toate datoriile noastre față de Dumnezeu, din cauza păcatului, au fost anulate și toate lucrurile pe care diavolul ni le-a furat au fost returnate. Chiar și sclavia noastră față de diavol s-a încheiat prin lucrarea mântuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.

Bucură-te azi pentru că ești într-o vreme a Jubileului continuu!