37Căci la Dumnezeu nimic nu va fi imposibil. (Luca 1:26-38)

 

Nașterea din fecioară nu poate fi explicată decât ca un miracol. Nu există nici o posibiltate ca o fecioară să aibă un copil, dar cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile. Biblia dezvăluie însă că există unele lucruri care sunt imposibile: Evrei 6:18 spune că este imposibil ca Dumnezeu să mintă; era imposibil ca Satan să-L țină pe Iisus în mormânt (Fapte 2:24); este imposibil ca oricine care a fost născut din nou, complet iluminat și apoi Îl respinge pe Iisus Hristos să fie „născut din nou”, din nou (Evrei 6:4); și cu siguranță este imposibil să-L mulțumim pe Dumnezeu fără credință (Evrei 11:6).

Biblia Amplificată traduce acest verset ca: „Nici un cuvânt de la Dumnezeu nu va fi fără putere sau imposibil de îndeplinit.” Cu alte cuvinte, tot ceea ce Dumnezeu a promis în Cuvântul Său este posibil. Cuvântul Său nu numai că proclamă ceea ce El este dispus și capabil să facă dar, de asemenea, poartă puterea Lui de a-l realiza.

Cuvântul lui Dumnezeu devine o profeție care se împlinește singură atunci când este amestecată cu credință. Un singur cuvânt, „Vino,” de pe buzele lui Iisus, a avut suficientă putere în el pentru a-i permite lui Petru să meargă pe apă (Matei 14:29). Cuvântul îngerului Gabriel, adus Mariei, a avut puterea de a produce nașterea virgină. Când l-a crezut, credința ei a pus în mișcare Cuvântul lui Dumnezeu.

Ce ți-a vorbit Dumnezeu? Nu contează cât de imposibil ar părea. Singura întrebare este: „Doamne, este aceasta cu adevărat de la Tine?” Dacă da, atunci puterea necesară pentru îndeplinirea sarcinii este conținută în Cuvântul însuși. Amestecă-l cu credință, și nimic din ceea ce ți-a promis Dumnezeu nu este imposibil!