Iar când Irod a văzut pe Iisus, s-a bucurat foarte mult, fiindcă demult dorea să-L vadă, pentru că auzise multe despre El; şi spera să vadă vreun miracol făcut de El. (Luca 23:8)

 

Când Pilat nu a găsit nici o vină în Iisus, L-a trimis înapoi la împăratul evreilor, Irod. Irod s-a bucurat pentru că de multă vreme voise să-L vadă pe Iisus făcând o minune. Întrebările pe care i le-a pus lui Iisus a făcut ca această dorință să fie evidentă, dar Iisus nu a spus și nu a făcut nimic în schimb. Minunile sunt o modalitate prin care Dumnezeu satisface nevoile celor care Îl caută în credință. Uneori El va demonstra capacitatea Sa supranaturală pentru a inspira credința în oameni (Marcu 2:10-11), dar El nu va face o minune pentru scepticii care Îl ispitesc și nu Îl doresc pe El (Luca 4:9-12).

Un miracol este o intervenție supranaturală a puterii lui Dumnezeu asupra legii naturale. Vindecarea are loc în limitele legii naturale, în timp ce miracolele nu se limitează la legea naturală. O persoană cu febră mare care primește rugăciunea și apoi începe să se recupereze se confruntă cu o vindecare. Domnul a intervenit, dar în mod natural. Virusul, infecția sau orice altceva a fost mustrat, a părăsit corpul (Luca 4:39), iar apoi procesul natural de vindecare pe care Domnul l-a construit în oameni a preluat controlul. Când se întâmplă ceva cu totul supranatural, cum ar fi reatașarea urechii paznicului și a fi instantaneu întreg (Luca 22:51), acesta este un miracol. Aceasta a fost și o vindecare, dar a fost o vindecare miraculoasă.

Hrănirea celor cinci mii (Matei 14:19-20), mergând pe apă (Matei 14:25), mutarea unei corabii cu toți de la bord de partea cealaltă a mării (Ioan 6:21) – toate acestea sunt minuni – și tu, fiind în Hristos, le poți face de asemenea! Astăzi ai autoritatea deplină a numelui lui Iisus, ceea ce înseamnă că orice a făcut El, poți face și tu. Atât timp cât inima ta este la locul potrivit și dorești ca o minune să-L dezvăluie cuiva pe Iisus, nu ar trebui să ai nici o ezitare să crezi în Dumnezeu pentru un miracol.