13desfiinţând Cuvântul lui Dumnezeu prin tradiţia voastră, pe care aţi dat-o; şi faceţi multe de felul acesta. (Marcu 7:1-13)

 

Deuteronom 4:2 spune clar: „Nu veți adăuga la cuvântul pe care vi-L poruncesc și nici nu veți diminua din el.” Aceeași idee se repetă în Noul Testament, în Apocalipsa 22:18-19, cu penalități foarte dure. Persoanele religioase observă foarte repede partea în care nu se diminuează niciuna din legile lui Dumnezeu, dar pare să existe o lege nescrisă care spune că este în regula să adaugi la legile lui Dumnezeu.

Fiecare denominațiune are propriul său set de „a face și a nu face” ce nu se regăsește în Scriptură, și asemenea celor ale fariseilor ipocriti, legile lor nescrise au de obicei legătură cu aspectul exterior. Trebuie să ne amintim că adăugând la legile lui Dumnezeu este la fel de rău ca atunci când eliminăm din ele.

Poruncile lui Dumnezeu și tradițiile oamenilor trebuie să fie întotdeauna în mod clar separate. Orice încercare de a le plasa la același nivel va avea întotdeauna ca rezultat ineficiența Cuvântului lui Dumnezeu în viața ta. Trebuie fie să lași deoparte porunca lui Dumnezeu pentru a păstra tradițiile oamenilor, fie trebuie să lași deoparte tradițiile oamenilor pentru a păstra poruncile lui Dumnezeu (Exod 20:3). Tu neutralizezi puterea benefică a Cuvântului lui Dumnezeu din tine, când ridici tradițiile omului deasupra Cuvântului lui Dumnezeu.

Cuvântul nu-i va fi benefic niciunei persoane care nu îl crede, dar Cuvântul lui Dumnezeu nu își pierde niciodată puterea. Astăzi, uită-te bine de ce faci lucrurile spirituale pe care le faci. Convingerile și acțiunile tale se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu sau pe o tradiție a bisericii, sau a denominațiunii tale? Amintește-ți că numai Cuvântul are puterea de a te salva, de a te vindeca, de a te face prosper, și de a-ți oferi pace și bucurie!