16Și din plinătatea Lui noi toți am primit, și har peste har, (Ioan 1:16-17)

 

Viața creștină nu este ca o poliță de asigurare care se acordă doar atunci când murim și mergem în cer. Fiecare credincios a primit acum harul lui Dumnezeu și plinătatea lui Dumnezeu. Tot ce este El, avem acum în duhurile noastre născute din nou. Suntem compleți în El (Coloseni 2:9-10).

Când Îl primim pe Iisus ca Domn al nostru, suntem schimbați instantaneu în duhurile noastre (2 Corinteni 5:17), dar mulți dintre noi nu suntem conștienți de schimbarea care are loc în noi. Astfel, continuăm să trăim după simțurile noastre fizice și mintea noastră naturală și suntem ignoranți la partea nouă, născută din nou, care a primit plinătatea lui Dumnezeu.

Tu nu îți poți vedea sau atinge duhul, deoarece este duh. Duhul tău este partea eternă, invizibilă din tine. Cu toate acestea, când alegi să crezi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre tine, vei începe să știi că în Hristos Iisus ai tot ceea ce ai nevoie sau îți dorești vreodată. Cuvântul Său este duh și viață (Ioan 6:63), iar pe măsură ce rămâi în Cuvântul Lui, vei începe să trăiești din ce în ce mai mult din duhul tău.

În duhul tău, ești chiar acum, așa cum vei fi în toată eternitatea (1 Ioan 4:17). Slavă Domnului! În măsura în care îți reînnoiești mintea în acest adevăr și îl crezi, vei experimenta de fapt plinătatea lui Dumnezeu în această viață. Proverbe 23:7 spune că orice gândești sau crezi în inima ta, felul acela ești.

Roagă-te rugăciunea din Efeseni 1:15-23 și lasă ca Duhul Sfânt să-L dezvăluie pe „Hristos în tine, nădejdea slavei” (Coloseni 1:27).