• Post category:Devoțional

12Şi Îngerul Domnului i S-a arătat şi i-a zis: „Domnul este cu tine, războinic viteaz!” (Judecători 6:11-24)

 

Ghedeon era un om puternic folosit de Dumnezeu. El a luat trei sute de oameni și a învins o armată care număra milioane. A fost una dintre cele mai mari victorii militare din toate timpurile. Cu toate acestea, Ghedeon a început fără nici o încredere.

Îngerul Domnului l-a salutat cu „Domnul este cu tine, războinic viteaz,” dar Ghedeon a răspuns spunând: „Atunci eu de ce nu pot vedea aceasta?” Nu s-a văzut deloc un războinic viteaz. Își treierase grâul pe ascuns, temându-se că madianiții îi vor fura recolta slabă. Ghedeon nu s-a văzut pe sine așa cum l-a văzut Dumnezeu.

După ce îngerul l-a vizitat pe Ghedeon, el a fost atât de nesigur, încât i-a dat lui Dumnezeu o serie de teste pentru a se convinge că Dumnezeu era cu el cu adevărat și că va face ceea ce a spus că va face. Adevărul este că Ghedeon a fost un războinic viteaz în momentul în care Dumnezeu a spus că este; doar că i-a luat o vreme să recunoască aceasta. Dumnezeu știa cine era cu adevărat Ghedeon înainte ca el să știe aceasta.

La fel, Dumnezeu știe cine suntem și care sunt capacitățile noastre pentru că El ne-a creat. În plus, aceasta nu se limitează doar la talentele și abilitățile noastre personale. Avem promisiunea că putem face aceleași lucrări pe care le-a făcut Iisus. Fiecare dintre noi are un potențial nelimitat în Hristos. Din păcate, nu contează care este potențialul nostru dacă nu credem că suntem cine spune Dumnezeu că suntem. Cine credem noi că suntem este factorul determinant.

Ești convins că ești cine spune Dumnezeu că ești, în Cuvântul Său? Dacă nu, poți fi convins citind, studiind și meditând în Cuvântul lui Dumnezeu până când El singur te definește. Când știi că ceea ce spune Dumnezeu despre tine este adevărat, atunci și tu vei fi folosit cu tărie de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.