9Iisus a răspuns: „Nu sunt douăsprezece ceasuri în zi? Dacă umblă cineva ziua, nu se împiedică, pentru că vede lumina acestei lumi, (Ioan 11:9-10)

 

Iisus a comparat decizia Sa de a se întoarce în Iudeea cu un bărbat care călătorește în timpul zilei. Călătoria în timpul zilei nu garantează o călătorie fără pericol, dar lumina îi permite să vadă pericolele. Este inevitabil să nu ne împiedicăm în întuneric noaptea. De asemenea, mersul în lumina direcției lui Dumnezeu nu înseamnă că nu vor fi probleme, dar alternativa de a face lucrurile cum vrem noi (a merge în întuneric) ne va garanta că vom avea probleme.

Iisus se supunea conducerii Duhului Sfânt pentru a se întoarce în Iudeea. El putea vedea exact ce avea să aibă loc și El urma să umble în lumina pe care Tatăl Său i-a oferit-o. Deciziile noastre nu ar trebui să se bazeze pe faptul că vom fi răniți în vreun fel, ca urmare a acțiunilor noastre, ci trebuie să discernem voia lui Dumnezeu și să o facem indiferent de cost.

Concepția greșită că, „dacă Dumnezeu este în lucrul acela nu vor fi probleme,” nu este doar greșită, ci și periculoasă. Acest tip de gândire a determinat mulți oameni să se retragă de la ceea ce Dumnezeu le-a spus să facă, deoarece lucrurile nu au mers așa cum se așteptau. Biblia ne spune că nu trebuie să fim surpinși când vin încercările (1 Petru 4:12) și că ar trebui să continuăm să umblăm în lumina pe care o avem de la Domnul, care este voia Sa.

Astăzi poți păși în lumină și să vezi clar cât timp ești în voia lui Dumnezeu. Dacă faci ceea ce El te-a chemat să faci, chiar și atunci când apar probleme, vei vedea clar cum să te descurci într-un mod evlavios.