Căci iată că împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. (Luca 17:21 vdc)

 

Când ai fost mai mic, ai fost certat adesea pentru că nu mâncai tot sau pentru că lăsai luminile şi ventilatorul pornit când părăseai încăperea? Ţi se amintea mereu că există oameni care suferă de foame în lume, că energia electrică costă mulţi bani şi că banii nu cresc în copaci? Acum, te trezeşti spunându-i copilului aceleaşi lucruri?

Noi suntem în mod natural conştienţi de lipsuri, dar Iisus nu este. Chiar în mijlocul lipsei, El a fost mereu conştient de abundenţă. Îţi aminteşti cele cinci pâini şi cei doi peşti ai băieţaşului? Ce a făcut Iisus când au fost puse în mâinile Sale? A spus El, oare: „Ce te aştepţi să fac Eu cu atât de puţin?”? Nu, ochii Săi nu erau pe natural, pe vizibil, pe lipsă. Ochii Săi erau pe împărăţia lui Dumnezeu, unde este întotdeauna abundenţă. Aşadar, în mâinile Sale, prânzul băieţaşului s-a multiplicat şi 5.000 de bărbaţi, fără a număra femeile şi copiii, au fost hrăniţi în acea zi (Ioan 6:1-13)!

Dumnezeu nu vrea ca tu să fii conştient de lipsa din circumstanţele tale naturale. El nu vrea să trăieşti bazat pe cât de mult câştigi sau cât de mult ai în bancă. Eu nu te încurajez să cheltuieşti prosteşte, peste mijloacele tale, ci îţi spun că Dumnezeu vrea să fii conştient de abundenţa resurselor din împărăţia Sa.

„Dar, pastore Prince, unde este această împărăţie?”

Dacă L-ai primit pe Iisus ca Mântuitor al tău, această împărăţie este în tine.

Iisus a spus că „împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”. Aceasta inseamnă că împărăţia lui Dumnezeu nu este un loc fizic. Este în tine şi acolo este abundenţa resurselor. Aşadar, dacă doreşti să experimentezi abundenţa în viaţa ta, fii conştient mai întâi de abundenţa din tine. Apoi, ceea ce este în interiorul tău va deveni o realitate şi în exterior.

Preaiubitule, Dumnezeu nu vrea ca tu să fii conştient de lipsa pe care o vezi în afară. El vrea să fii conştient de abundenţa din interiorul tău, pentru ca împărăţia Lui este înăuntrul tău!

 

Împărăţia lui Dumnezeu, unde este întotdeauna abundenţă, este înăuntrul tău!

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince