Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod, dacă nu rămâneţi în Mine. (Ioan 15:4)

 

Acesta este un adevăr profund, care este cheia pentru a da roade, dar este atât de ușor de uitat. Deoarece fructele sunt purtate pe mlădiță, este ușor să acredităm mlădița cu fructul. Totuși, vița este cea care a scos viața din pământ și a canalizat-o prin mlădiță. La fel, întrucât suntem mlădița prin care curge viața lui Dumnezeu, uneori credem că este propria noastră sfințenie care produce rodul. În momentul în care ne gândim în acest fel, nu mai rămânem în (a ne încrede în; a ne agăța de) vița de vie. Vom deveni fără rod dacă persistăm în această gândire.

Acest adevăr este o mare ușurare pentru credincioșii care îl înțeleg și îl aplică corect. El pune toată responsabilitatea asupra lui Iisus. Singura noastră responsabilitate este să răspundem abilității Sale. În același mod în care nu am văzut niciodată o mlădiță care se chinuie pentru a aduce roade, tot așa ceea ce trebuie să facem este să ne străduim pentru a intra în odihna Lui (Evrei 4:11). Pur și simplu depindem și avem încredere completă în Iisus ca sursă a noastră pentru orice. Dacă rămânem și trăim în El, fructele vor veni în mod natural.

La fel cum viața unei plante se găsește în sol, a mlădiței într-o viță de vie sau a unui pește în mare, viața ta se găsește în unirea ta cu Iisus Hristos. Credința ta în ceea ce a făcut El pentru tine te-a salvat, iar credința ta și încrederea în El este ceea ce îți va permite să te bucuri de beneficiile depline ale mântuirii astăzi. Doar odihnește-te în El, comunică cu El, și urmează-L. Vei găsi tot felul de roade că încep să se manifeste în viața ta!