19Şi El i-a spus: „Ridică-te şi mergi. Credinţa ta te-a întregit.” (Luca 17:12-19)

 

Zece leproși au strigat către Iisus pentru a-i vindeca. El le-a spus să acționeze ca fiind vindecați, arătându-se preoților și cerându-le să declare că sunt curați. Ei s-au supus și toți au fost vindecați; cu toate acestea, doar unul s-a întors să-I mulțumească lui Iisus, și sunt sigur că a observat că 90% dintre leproși nu s-au întors. Nu există nici un indiciu că lipsa lor de recunoștință L-a determinat pe Iisus să revoce vindecarea pe care le-a dat-o. Acesta nu este felul lui Dumnezeu de a fi. Domnul „face să răsară soarele Său și peste cei răi şi peste cei buni, şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.” (Matei 5:45)

Iisus a făcut ceva special pentru leprosul care a mulțumit, și este interesant că a fost samaritean. În mod normal, evreii și samaritenii nu se apropiau unul de altul; dar așa cum am văzut în relatarea despre Iisus și femeia de la fântână, din Ioan 4:9, El nu este un părtinitor al oamenilor.

După cum s-ar putea să știi, lepra face ca părțile corpului să se descompună și să cadă. Leproșii pierd adesea degetele mâinilor sau degetele de la picioare. Toți acești bărbați au fost vindecați, ceea ce însemna că lepra nu mai era în trupul lor și nu mai făcea nici un rău. Cu toate acestea, Iisus i-a spus omului care s-a întors că a fost făcut întreg. Aceasta a presupus că nu numai lepra s-a îndepărtat, dar a fost reparată orice pagubă pe care boala a făcut-o. Este posibil ca în acel moment degetele de la mâini și degetele de la picioare să îi fi crescut înapoi. Lăudat fie Domnul!

Ce ai prefera să ai, vindecarea sau întregirea? Desigur, toată lumea ar prefera să fie întregită. Doar leprosul care s-a întors să-I mulțumească a fost întregit. De ce să te mulțumești cu mai puțin decât ce are Dumnezeu mai bun? Astăzi, fii recunoscător pentru tot ceea ce face Dumnezeu pentru tine și vei vedea cele mai mari miracole din viața ta.